Nanocoating.nl

Beste verf voor badkamer en natte ruimtes

Badkamer schimmel en speciale muurverf de beste keus

In vochtige ruimtes, zoals in de badkamer, heb je een grote kans op vuiligheid en schimmel. Dit komt onder andere door de grote temperatuurschommelingen. Schimmel is een ophoping van vocht en daar zijn de reguliere muurverven niet tegen bestand. Om vochtophopingen in een warmte ruimte te voorkomen is het daarom erg verstandig om een verf voor badkamer schimmel te gebruiken.

Natuurlijk wil je dat jouw badkamer veilig, schoon en fris blijft, maar het oog wil ook wat. Daarom is het een geweldig idee om in jouw badkamer een betonlook te creëren. Betonverf weert niet alleen gemakkelijk schimmels af, maar geeft de badkamer ook nog eens een stijlvolle uitstraling! Doe inspiratie op voor jouw betonlook badkamer in dit artikel.

De beste muurverf voor in de badkamer

Ben jij op zoek naar een speciale verf voor de badkamer? Bekijk onze favoriete waterbestendige- en schimmelwerende badkamer verfproducten hieronder:

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Andere badkamer verf producten bekijken:

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
badkamer-anti-schimmel
#1 Handig 2in1 tegen schimmel
wijzonol-badkamer-verf
#2 zeer hoge dekkracht
histor-badkamer
#3 lage prijs en hoge kwaliteit
levis-keuken-en-badkamer
#4 zeer goed afwasbaar
Waterafstotende-verf-flexa-powerdek-badkamer
#5 Scoort erg goed (Trustpilot)

Stappenplan badkamer schilderen

Het is zover. Je hebt besloten om de badkamer schimmelbestendig te gaan maken door de ruimte een frisse verfbeurt te geven. Wij helpen je graag op stoom voor als je besloten hebt de werkzaamheden zelf uit te gaan voeren.

De beste verf voor badkamer muren en plafonds is vocht- en schimmelbestendig

 1. Bereid de muren voor door eventuele schimmels te verwijderen. Dit kun je doen door een sopje te maken met soda en warm water. Ga te werk met grof geschut: gebruik een borstel en een spons, zodat je de complete oppervlakte goed reinigt. Blijft er nog steeds schimmel zichtbaar? Gebruik dan een stuk schuurpapier en maak vervolgens de badkamer stofvrij. Heb je nog beschadigingen gesignaleerd? Werk dit bij met een allesvuller.
 2. De tweede stap is het afplakken van de zaken die niet geverfd moeten worden, zoals leidingen en tegels. Doe dit met stevig afplaktape, want je gaat ook nog aan de slag met Alabastine voorstrijk voor vochtige muren.
 3. Is alles goed uitgehard en gedroogd? Dan is het tijd voor stap drie. Je gaat aan de slag met een muurverf voor de badkamer. Deze verf verschilt van de middeltjes die je op de muren van de slaap- en woonkamer toepast op verschillende vlakken:
  – Deze verf is vochtwerend;
  – Schimmelwerend;
  – Schrobvast, want een badkamer wordt goed gereinigd;
  – Dekt snel en in één laag;
  – Voorkomt zwarte aanslag.
 4. Verwijder direct na het schilderen de tape, zodat er geen plakresten achterblijven in je vernieuwde badkamer!

Zwaar geschut nodig in jouw badkamer?

In sommige gevallen is een schimmelwerende muurverf in de badkamer niet genoeg. Heb jij een doucheruimte waarin geen goede ventilatievoorziening is? Of wellicht heb je te maken (gehad) met vochtplekken door ernstige lekkage. In deze gevallen raden wij je aan om gebruik te maken van een waterafstotende verf bestaande uit een sterkte tweecomponenten epoxy-systeem.

Gebruik een epoxy impregneermiddel voor het beste resultaat. Ga hierna aan de slag met de tweecomponenten coating op basis van polyurethaan. Door ons aanbevolen producten:

Epoxy watervast impregneermiddel Nylo Epoxy (EP)
Epoxy bad- en tegelverf van Tub & Tile

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *