Nanocoating.nl

Benzinetank coating

Niets is zo vervelend als roest in de tank van je auto of motorfiets! Extreme roest kan op den duur zorgen voor lekkages, waardoor de tank soms duur moet worden vervangen. Goed nieuws: benzinetank coating kan de binnenkant van alle soorten tanks tegen roest en vervuiling beschermen en de benzinetank ontroesten! In dit artikel vertellen we je daarom alles over benzinetank coating.

Iedere tank met benzine tank coating ontroesten

Metaal, polyester, aluminium en carbon fiber tanks kunnen allemaal gecoat worden met benzinetank coating. Zo resulteert deze coating op alle oppervlakken in een kunststof beschermlaag die ontroest en kleine gaatjes afdicht voor een lange tijd. Daarnaast is deze laag (vanzelfsprekend) brandstof- en oliebestendig.

De voordelen van benzinetank coating op een rijtje:

 • Beschermt tegen roest.
 • Dicht  kleine lekkages (poreus, lekkende lasnaden of gaatjes).
 • Preventieve werking tegen lekkage en roestvorming.
 • Beschermt tegen verontreiniging in olietanks (bijvoorbeeld na zandstralen).

Preventieve en reactieve bescherming van je tank

Het werkt zowel preventief als reactief! Om deze reden kan je het te allen tijde aanbrengen om jouw auto of motorfiets voor  een lange tijd te beschermen. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende soorten. Zo lichten we uit welke producten je nodig hebt om de benzinetank te ontroesten en te coaten  en leggen we in een paar simpele stappen uit hoe je jouw motorfiets tank of auto benzinetank zelf coat!

Binnenkant tank coaten; dit kost het

Het internet staat vol aanbieders van benzinetank coating-producten. Er zijn echter maar een klein aantal merken, waarvan de meest bekende producent Tank Cure is. Zij bieden diverse producten aan met de coating, maar ook speciale middelen om roest weg te halen én je tank te reinigen. Diverse bekende auto- en motorzaken bieden ook behandelingen aan. De prijzen van benzinetank coating variëren van 25 tot 55 euro, afhankelijk van de inhoud en de dekking. Hierbij een selectie van een aantal producten:

Tank Cure Benzinetank reiniger

+ Bevordert de hechting van coating
+ Maakt vetvrij
+ Reinigt binnenkant tank
+ Aanbevolen voor onderhoud
– Niet voor aluminium tanks

Benzine tank reiniger
Tank Cure tank ontroester

+ Roest verwijderaar
+ Primer voor tank coating
+ 500ml voor 20l benzinetank
+ Geschikt voor sterk geroeste tanks
– Niet voor aluminium tanks

benzine tank ontroester
Tank Cure benzinetank coating

+ Epoxy coating
+ Voor binnenkant brandstoftank
+ Anti roest
+ Dicht kleine lekkages
– Niet voor aluminium tank

benzine tank coating

Verflaag expert tip

Is je tank erg vuil en/of geroest? Voeg dan grind toe bij de reiniger of ontroester en beweeg de tank indien mogelijk. Het grind zal het vuil/roest losmaken van de binnenkant zodat het product nog beter zijn werk kan doen.

Hoeveel coating heb je nodig voor je benzinetank?

Voor een motortank heb je 0,5 liter Tank Reiniger en 0,5 liter Tank Ontroester nodig. Zorg dus dat je voldoende tankcoating koopt voor het formaat van je benzinetank. Boven een 20 liter benzinetank heb je minimaal 600 gram coating nodig. Met 600 gram kan je een autotank tot 50 liter behandelen. Coat altijd de hele tank en niet alleen de delen die verroest zijn.

In 4 simpele stappen uw benzinetank ontroesten en coaten

Hieronder geven we een kort stappenplan voor het coaten van je benzinetank met de producten van Tank Cure. Lees altijd de bijsluiter voor de actuele richtlijnen van de fabrikant.

Stap 1: Reinigen van de tank
Maak allereerst de binnenzijde van de benzinetank goed schoon met Tank Cure tankreiniger (niet geschikt voor aluminium!) of een identiek product. Voor een motorfiets heeft u bijvoorbeeld 0,5 liter nodig. Bij sterke verontreiniging de reiniger een nacht laten inwerken.
Stap 2: Benzinetank ontroesten

Een ontroester is dé tool om de (resterende) roest weg te halen. Breng de ontroester aan volgens de aanwijzing op de verpakking. Een ontroester werkt efficiënt bij een temperatuur boven 25 graden. Eventueel kan je het combineren met een handvol spaanplaatschroeven. De tank daarna goed uitspoelen met water en de spaanplaatschroeven verwijderen. Maak de tank tot slot goed droog!

Benzinetank coating

Benzinetank coating kan je niet alleen op de binnenkant van de tank aanbrengen maar ook op de buitenkant.

Stap 3: Voorbereiding 

Sluit openingen voor de benzinekraan goed af (na behandeling dient de schroefdraad in de tank nog schoon te zijn). Ook voor de vulopening heb je een afsluitdop nodig.

Tip: verpak de buitenkant van de tank in een plastic zak en plak deze rond de openingen af. Mocht er toch een lekkage ontstaan dan blijft deze aan de buitenkant van het plastic!

Stap 4: Benzinetank coaten

Breng de benzinetank coating aan bij een temperatuur boven de 18° C. Meng beide componenten grondig met elkaar en vul de tank hiermee (de juiste mengverhouding is al afgemeten).

Sluit vervolgens de vulopening af. Draai daarna de tank langzaam in alle richtingen zodat de coating alle punten aan de binnenkant bereikt. Doe dit gedurende 15 à 20 minuten en tap hierna zoveel mogelijk vloeistof af via de vulopening. Haal de afdichtingen weg uit de opening voor de benzinekraan en controleer de schroefdraad in de tank.

Haal als laatst de afdekking van de buitenkant af en controleer of er geen spatten of vingerafdrukken op de tank zitten. Bij een reeds gelakte tank dien je deze direct te verwijderen met aceton. Wij adviseren tot slot om de tank open te laten na behandeling. Vijf dagen na de behandeling kan je de tank weer in gebruik nemen.

Benzinetank coating verwijderen uit brommer of motorfiets

Met Epoxy Remover verwijder je oude coating- en verflagen uit metalen brommer of motorfiets tanks. Onthoud: Epoxy Remover is niet geschikt voor kunststof tanks!

Benzinetank coating verwijderen doe je zo:

 1. Verwijder eerst alle benzine uit de tank en reinig met water
 2. Giet vervolgens remover in de tank en sluit het geheel af
 3. Draai en schudt de tank goed
 4. Laat het minstens een dag inwerken: de coating zal geleidelijk aan opweken en loslaten van de tankwand
 5. Spoel het tot slot geheel na met water en/of een speciale tank reiniger.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over coating en verf?

Heb je een vraag over benzinetank coating? Wij helpen!

2 antwoorden
 1. Frank may zegt:

  Beste,
  Ik heb een vraag mbt de wanddikte van mijn benzinetank van mijn bmw r69s.
  Wanneer spreek je van een slechte tank? Ik heb hem 1 keer laten coaten..
  De tank is van 1964
  .
  Hoe kan ik de levensduur van de tank verlengen?, een nieuw tank kost €2000
  Is dus de moeite waard om te vragen.
  Groet Frank.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *