Nanocoating.nl

Autolak Kopen – 2k en 1k autolak

Ontdek alles dat u moet weten over professionele autolak

Autolak is multifunctioneel. Niet alleen geeft autolak verzegeling een fris kleurtje aan uw auto; autolak beschermt ook tegen kleine beschadigingen als krassen, steenslag en zelfs kleine deukjes. Een goede aanwinst voor iedere autoliefhebber!

Lakverzegeling is perfect ter bescherming of het herstellen van kleine deukjes. Voor grote beschadiging kunt u beter naar een garage!

In dit artikel vertellen we u alles over deze mooie beschermlaag. Zo wijden we uit over de twee verschillende typen autolak én geven we een overzicht van diverse producten.


Uw autolak beschermen kan met 1k of 2k lak

autolakken

Lakherstel is bij de vakman weliswaar duurder dan het zelf te maken; maar het resultaat is perfect.

Hoewel u uw auto in alle kleuren van de regenboog kunt verven, komt de lak eigenlijk in twee hoofdsmaken: 1k en 2k autolak. Beiden herstellen de lak van uw auto en geven het een fris uiterlijk, maar kennen toch hun eigen unieke eigenschappen.

Dit is het verschil tussen 1k en 2k lak:

 1. 1k lak: Goedkoopste keuze, maar wordt minder hard en heeft een zwakkere glans. Werkt met oplosmiddelen die door opdroging verdampen.
 2. 2k lak: Krachtigste, maar meest dure optie. Bouwt een harde laag op die bestand is tegen chemicaliën en extreme weersinvloeden. Werkt op basis van een chemische reactie tussen twee componenten (die u zelf moet mengen).

Wees voorzichtig met het spuiten van 2k over 1k lak. Hierdoor kan craquelé of krakeleren optreden. Dit is de vorming van kleine scheurtjes in de lak.

Heeft u een speciale metallic finish op de auto? Dan is een 2k autolak niet geschikt om rechtstreeks aan te brengen. Dit komt door de metallic deeltjes in de lak. Breng dan eerst een 1 component lak aan als basis en spuit het daarna af met een transparante 2-components lak.

Bekijk ook deze video over autolak en hoe je dit zelf kan doen


DIY Autolak reparatie laksysteem kopen

Autolakken zijn online verkrijgbaar, maar ook bij een bouwmarkt of bij uw garage zelf. Hieronder een aantal voorbeelden van een DIY autolak systeem:

Motip-Polyester-Plamuur-250g
Motip
Polyester Plamuur
Motip-Primer-grijs-500ml
Motip
Primer
Motip-lak-mat-zwart-500ml
Motip
lak
Motip-blanke-lak-hoogglans-vernis-500ml
Motip
hoogglansvernis
Motip-Tuning-Line-Remklauw-lak-rood-400ml
Motip Tuning Line
Remklauwlak

Autolak reparatie: hoge kosten vs. zelf doen

Voor het professionele herstellen van lakschades bent u aangewezen op een schadeherstelbedrijf. Let hierbij op de prijs: het overspuiten van de carrosserie kan bijvoorbeeld zomaar €4000,- kosten.

Uw autolak herstellen is prima zelf te doen als het gaat om simpele schade. Het wordt in dit geval geleverd in blik of spuitbus. Eerstgenoemde brengt u middels een kwast aan, terwijl een spuitbus in poedervorm op uw auto wordt gespoten. De aanbrengwijze is vooral een persoonlijke keuze; het resultaat is bij beide methoden hetzelfde. Tot slot kunt u voor kleine reparaties ook gebruik maken van een stift. Hiermee kan het heel precies worden hersteld.

Wilt u uw autolak langdurig beschermen tegen slijtage en weersinvloeden? Er zijn verschillende krachtige automotive coatings die dit kunnen bewerkstelligen!

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

1 antwoord
 1. Matthias Lanuschny zegt:

  Beste,

  Voor mijn project MTB ombouw na elektrisch, ben ik op zoek na reflecterende autolak/autoverf om het frame van de MTB te spuiten.
  Het idee is dat door de reflecterende verf het fiets beter zichtbaar is op de weg en in het donker.
  Met reflecterende bedoel ik zoals bij de reflecterende witte strepen op de verplichte jas in de auto.

  Hebben jullie dit soort verf? en zo ja ook in een spuitbus? Zo nee weten jullie waar ik die zou kunnen vinden?

  Bedankt
  Matthias Lanuschny

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *