Nanocoating.nl

Antislip Coating in de Badkamer

Ga jij voor onzichtbare veiligheid in je badkamer? Wij laten je de beste producten zien om je badkamer antislip te maken.

De badkamer eenvoudig voorzien van antislip coating

Antislip coating is één van de meest gebruikte veiligheidscoatings in huis. En dat is niet wonderlijk. Antislip coating zorgt er namelijk voor dat gladde oppervlakken een beetje ruw worden.

Antislip coating badkamer is niet alleen geschikt is voor tegelvloeren en tegels maar ook voor de douchebak, het bad en bijvoorbeeld de betonvloer van een inloopdouche. De juiste coating hecht namelijk uitstekend op gladde oppervlakken als acrylbaden en douchebakken. Hieronder alvast drie uitstekende producten:

Handige tegelspray

lodewijk-antislip-tegelvloer-badkamer

Tegels
Transparant
Makkelijke spray

Alles in 1 badkamerset

Grip-antislip-badkamer-doe-het-zelf-set

Badkuip
Douchebodem
Tegels

Veelzijdige spuitbus

antislip-coating-badkamer-rust-oleum-supergrip-transparant

Metaal
Hout
Tegels

Liever uitbesteden? Vind een professionele vakman en vergelijk offertes!

Antislip coating badkamer onmisbaar op tegels (tegelvloer)

Geglazuurde tegels geven een mooie glanzende look aan de badkamer. Daarnaast ziet het er schoon en modern uit. Maar helaas is dit juist de ondergrond die het meest vatbaar is voor valpartijen. Zeker wanneer de grond nat is! Gelukkig hoeft de badkamer niet opnieuw te worden betegeld met een antislip badkamer oplossing zoals voorbehandelde antisliptegels. Er kan namelijk eenvoudig een antislip coating badkamer op de tegels worden aangebracht.

Het antislipeffect op de tegels blijft ongeveer 3 tot 6 jaar werkzaam. Bij het aanbrengen van de antislip coating badkamer op de tegels adviseren wij om deze ook een stukje buiten de badkamer op de vloer aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat wanneer er nog natte voeten zijn na het afdrogen ook nog buiten de badkamer ongelukken worden voorkomen. Antislipcoating is verkrijgbaar voor verschillende ondergronden. Maak antislip tegels van materialen als:

 • Porselein
 • Keramiek
 • Steen
 • Beton
 • Marmer
 • Graniet

Voorkom valpartijen met een antislip coating op de douchevloer

Er gebeuren jaarlijks duizenden ongelukken in de douche. Een eenvoudige oplossing om de douche antislip te maken is het aanbrengen van een coating in de douchebak of op de douchevloer. De antislip coating in de douchebak is vrijwel onzichtbaar en maakt de ondergrond stroef. Behandel ook de douchevloer/badkamervloer met de coating zodat er ook bij het uitstappen geen ongelukken gebeuren. De behandelde antislip douchebak is makkelijk schoon te maken en nauwelijks voelbaar onder de voeten.

Grip-antislip-badkamer-doe-het-zelf-set
Complete antislip set

Alles in 1 antislip badkamer set (douchevloer, bad en tegels!)

GriP AntiSlip is een complete set (1,2 m²) waarmee je eenvoudig een transparante watergedragen 2-Componenten PU-coating, bijna onzichtbaar, kan aanbrengen in natte ruimten. De Antislip Coating kan bijvoorbeeld worden toepast in de douche, in het bad of op geglazuurde tegels, zodat deze ruimten permanent slipveilig zijn. De aangebrachte Grip AntiSlip Coating is hygiënisch, eenvoudig aan te brengen en heeft een officieel certificaat voor Anti-Slip Klasse C volgens DIN 51097.

De GriP Antislip badkamercoating wordt zelfs toegepast in hotels en verzorgingstehuizen, dus met de kwaliteit zit het goed!

Voordelen van Lodewijk Spray & Spel

 • Zelf eenvoudig aan te brengen
 • Jarenlange werking
 • Tast de ondergrond niet aan.
 • Professionele kwaliteit
 • Onzichtbare antislipbehandeling

Zo breng je Grip AntiSlip aan in de badkamer

Niet meer wegglijden met antislip coating in de badkuip

In badkuipen wordt vaak een antislip mat gebruikt. Dit kan echter oncomfortabel aanvoelen en er blijven veel bacteriën aan hechten. Ook aanslag hecht makkelijk aan deze antislip matten. Het is daarom aan te raden om in plaats van een antislip mat een coating aan te brengen in het bad. Dit voorkomt wegglijden in ligbaden en uitglijden in baden waarin men bijvoorbeeld staand doucht. Het is aan te brengen in de vorm van verf of spray. Denk er ook aan om op bijvoorbeeld de randen van het bad een coating aan te brengen. Kleine kinderen en ouderen zullen de randen ook als steun gebruiken. Speciaal voor de badkuip hebben enkele fabrikanten een doe-het-zelf pakket samengesteld.

Aanbrengen in de badkuip

 1. Reinigen 
  Reinig het bad zorgvuldig met water en maak het vervolgens goed droog.
 2. Ontvetten
  Gebruik de meegeleverde ontvetter volgens de instructies van de fabrikant.
 3. Afplakken
  Met de meegeleverde plakband kunt u nu het aan te brengen oppervlak afplakken.
 4. Mengen
  Meng het product volgens de instructies op de verpakking
 5. Aanbrengen
  Giet het mengsel in het meegeleverde verfbakje en breng m.b.v. het tevens meegeleverde rolletje de antislip gelijkmatig aan op het oppervlak
 6. Klaar!
  Verwijder tot slot het plakband en laat alles minimaal 24 uur drogen. Na 24 uur is het oppervlak weer te gebruiken.

Direct antislip coating voor de badkamer kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Antislip badkamervloer en tegels

Grotere tegelvloeren kunt u het beste behandelen met een tweecomponenten epoxy vloercoating in combinatie met een losse antislipkorrel. U doet dit als volgt:

 • De badkamervloer dient ten eerste schoon, droog en tot slot vetvrij te zijn. Reinig de vloer bijvoorbeeld met Ruwol Surface cleaner.
  De tegels van de badkamervloer vooraf met water bevochtigen. De verdunde cleaner over de te reinigen tegels gieten. Gebruik hierbij 1 liter per m² en verdeel het met een bezem. Laten inwerken, niet laten indrogen, en goed inborstelen of schrobben. Zorgvuldig met veel water naspoelen en zo nodig herhalen. Vervolgens de tegels goed laten drogen.
 • Breng voor een optimale hechting eerst een epoxy primer aan en laat deze vervolgens drogen volgens de instructies op de verpakking.
 • 1 laag 2 componenten epoxy vloercoating aanbrengen en direct, in de nog natte laag, antislipkorrel strooien.
 • Na 24 tot 48 uur de overtollige antislipkorrel vervolgens verwijderen door middel van vegen of stofzuigen en wederom 1 laag coating op de badkamervloer aanbrengen.

Producten:

2 componenten epoxy coating
Sikkens Wapex 660
Holdbar badkamercoating (let op, topcoating nodig)
Topcoating
Holdbar antislip topcoating
Antislip korrel 
Rust-Oleum Antislip additief

Antislip spray voor tegels

Een kleinere vloer of inloopdouche kunt u prima behandelen met een zogenoemde tegelspray:

lodewijk-antislip-tegelvloer
Antislip tegelvloer doe-het-zelf spray

Spray voor tegels

Lodewijk Antislip Tegelspray maakt het voor iedereen mogelijk om zelf heel eenvoudig een tegelvloer antislip te maken. Spray, spoel en klaar. Lodewijk Antislip Tegelspray is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 100 ml en 500 ml. De 100 ml verpakking is geschikt voor een oppervlak van circa 1-2 m2 (alleen douchegedeelte of toilet). De 500 ml verpakking is geschikt voor een oppervlak van circa 6-8 m2 (complete badkamer). De inhoud van de verpakking is een fles met spraymond en een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Voordelen van Lodewijk Spray & Spel

 • Zelf eenvoudig aan te brengen
 • Direct beloopbaar
 • Jarenlange werking
 • Tast vloertegels niet aan.
 • Hygiënisch (bacterieremmend)
 • Onzichtbare antislipbehandeling

Antislip tegels en andere alternatieven

Er zijn verschillende mogelijkheden om van de badkamer een veilige plek te maken. Coating is hier natuurlijk één van. Maar als u de keuze hebt dan kunt u ook bij het aanleggen van uw badkamer al rekening houden met slipgevaar. Bijvoorbeeld door te kiezen voor speciale anti slip tegels. Alle gerenommeerde tegelmerken en huismerken zoals Gamma en Praxis hebben antislip vloertegels in het assortiment. Vanaf €20,99 per m2.

Antislip waarden

Antisliptegels hebben een bepaalde antislipwaarde. Door middel van een zogeheten R-klasse wordt de stroefheid van de tegel aangeduid. Hoe hoger de R-waarde des te stroever de tegel. R11 is de optimale antislipwaarde die u nodig heeft voor een anti slip tegel in de badkamer.

De R12 is meestal alleen nodig voor professionele ruimtes zoals bijvoorbeeld in een professionele keuken. De R12 tegels hebben namelijk een soort dakjesrelief op de tegel en dit is alleen goed schoon te maken met een schrobmachine. Alleen voor huiselijk gebruik zijn tegels met deze waarden daardoor niet zo handig.

Over het algemeen geldt, hoe beter de anti slip werking van de anti slip tegel, hoe meer aandacht de tegel vergt met betrekking tot het schoonmaken.

Kiest u voor speciale antisliptegels in de douche? Laat de antislipvloer dan ook verder doorlopen in de aansluitende badkamervloer, zodat u ook tijdens het afdrogen buiten de doucheruimte het uitglijden voorkomt. Naast antislip tegels zijn er nog meer opties.

Afhankelijk van uw budget en gewenste duurzaamheid kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor:

 • Antislip matten op de vloer of in bad. Deze speciale matten zijn verkrijgbaar bij alle bouwmarkten. Vanaf €10,- per stuk
 • Antislip stickers (zelfklevend).  Deze zijn verkrijgbaar in wit en transparant bij  bouwmarkten. Vanaf €10,- per 5 stuks
 • Antislip tape voor randen en drempels in veel verschillende kleuren. Vanaf €6,50,- per rol

Vind een vakman in de regio

Liever uitbesteden? Vind een professionele vakman en vergelijk offertes!

13 antwoorden
 1. Willem van der Linden zegt:

  Hallo klantendesk, ik lees dat de anti-slip coating met een speciaal middel ook weer te verwijderen is. Mijn vraag: welk middel is dat en wat kost dit middel?
  Mvg
  Willem van der Linden

  Beantwoorden
 2. Mieke van wees zegt:

  Hallo ik wil graag op mijn badkamer vloer een veilige coating laten aanbrengen.
  Kunt U mijningenieur contact brengen met iemand die deze klus voor mij kan klaren.
  Zodat ik een vrijblijvende offerte krijg ?
  Dank jullie wel vriendelijke groet
  Mieke van Wees Velterop Knopkruid 36 Venray

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Mieke,

   Helaas verwijzen wij alleen naar producten en brengen wij geen coating aan. Zakelijke aanvragen kunt u eventueel plaatsen op Coating.nl.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 3. Natalie zegt:

  Ik ben erg blij met deze oplossingen voor antislip-coating in de badkamer. Ik heb na een valpartij maandenlang met een zeer stuitje rondgelopen. Een matje in de douchebak helpt wel, maar daar gaat weer in zitten. Ik ga zeker achter een antislip-coating voor de tegels en de douchebak aan.

  Beantwoorden
 4. Wil de wildt zegt:

  Goede morgen ,ik zou graag een badkamer met marmer vloer antislip maken, kan ik deze spray ook bij b.v Praxis kopen? Én zorgwinkel ., b.v.d Wil

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Wil,

   Helaas is antislip spray voor badkamers niet verkrijgbaar bij Praxis. Wij zijn niet op de hoogte van het assortiment van een zorgwinkel, dus kunnen hier helaas niets over zeggen. We hebben een erg goede ervaring met deze antislip coating set van een betrouwbare webshop. Zij bezorgen de set gratis en kunnen ook in de avond leveren. Deze Antislip badkamercoating is kwalitatief erg goed en wordt veel toegepast in hotels en verzorgingstehuizen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen Jacques,

   GriP Antislip van Vistapaint is een antislip coating die in de badkamer gebruikt kan worden op de meeste soorten tegelvloeren waaronder gladde geglazuurde tegels, hardgebakken tegels en natuursteen. Het is een transparante coating zodat de uitstraling van de tegels hetzelfde blijft. Wij vermoeden dat deze antislip coating ook geschikt is voor uw tegels.

   De coating is verkrijgbaar vanaf 169,26 per set (1,2 m2)

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemiddag Jet,

   Er zijn diverse online aanbieders van antislip spray. De lodewijk Antislip Tegelspray bijvoorbeeld kunt u kopen bij de webwinkel veiligevloer. Daarnaast kunt u de anti slip spray kopen in zorgwinkels.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemiddag Rita,

   Begrijpelijk dat u uw douchevloer antislip wilt maken. Graag beantwoord ik uw vragen. De kosten van het aanbrengen van antislipcoating op een douchevloer is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld om wat voor ondergrond het gaat (tegelvloer, porseleinen douchebak, marmer, keramisch etc.) en of u de antislipcoating zelf in de douche wilt aanbrengen of dit laten doen.

   Helaas kunnen wij het zelf niet voor u aanbrengen. Wel kunnen wij u in contact brengen met één van onze coatingpartners. Vul hiervoor het contactformulier in met de details van uw vraag (aantal m2, type tegelvloer, woonplaats etc.).

   Wij brengen u dan graag vrijblijvend in verbinding.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *