Nanocoating.nl

Geluiddempende verf – Akoestische verf

Verminder galm met akoestische verf in gebouw en interieur

Akoestische verf, ook wel geluiddempende of geluidsabsorberende verf heeft als doel om galm en echo in een ruimte te verminderen. Natuurlijk geeft dit niet hetzelfde effect als het toepassen van dempende materialen (vloerkleden, gordijnen, stoffen meubels, panelen etc.) maar het is wel een eenvoudig aan te brengen toepassing die het galmniveau tot 5% kan verminderen.

Bekijk hier alle beste akoestische verf van Sikkens.

Geluidsoverdracht is gebaseerd op drie factoren:

 1. De bron (waar het geluid vandaan komt),
 2. Het pad (het object dat het geluid reflecteert)
 3. De ontvanger (hoe het geluid wordt waargenomen)

Om effectief geluid te dempen moet in ieder geval één van deze factoren worden beheerst. In de meeste gevallen is het moeilijk om iets te doen aan de bron en is het onhandig om de ontvanger te beïnvloeden. Daarom kunt u het beste het pad behandelen. En dit is precies wat een akoestische verf met een keramisch filter doet. De microscopisch kleine bolletjes in het keramische filter zorgen voor een diffuse reflectie van de geluidsgolven waardoor het ‘galmeffect’ van het pad enigzins wordt verminderd.

Geluiddempende verf voor machinerie

Akoestische verf

Geluidsdempende verf verbetert de akoestiek binnenshuis en mindert galm.

Voor industriële toepassingen is er ook een geluiddempende coating speciaal voor het verminderen van mechanische geluidseffecten. Deze geluiddempende coating is ontworpen om personeel te beschermen tegen geluid wat ontstaat door trillingen in bijvoorbeeld scheepsmotoren. Deze coating is licht van gewicht in vergelijking met geluiddempende tegels. De coating is verkrijgbaar in wit, grijs en zwart van het merk Mascoat.

Akoestiek verbeterende verf prijs

In Nederland is akoestische verf beschikbaar onder de merknaam Sikkens. Bekijk hier alle beste akoestische verf van Sikkens.

Zelf de verf aanbrengen

De verf kan als een normale muurverf worden aangebracht met een vachtroller of – voor de professional – met een verfspuitmachine (airless of airmix); vanwege de lage verwerkingsdruk ontstaat hierbij vrijwel geen nevel. Geluiddempende verf is geschikt voor vrijwel alle ondergronden zoals steen, gips, hout, kunststof, behang etc. bij binnentoepassingen. Het keramische filter dekt uitstekend en is verkrijgbaar in alle RAL kleuren. Bijkomend voordeel; het keramische filter verbetert het binnenklimaat en hiermee bespaart u energie!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
8 antwoorden
 1. Theo zegt:

  Is de verflaag goed water afneembaar? Ik wil het toepassen als achterwand in de keuken. Grote kans dat de muur vaker vies wordt door koken. Is de muur dan eenvoudig schoon te maken?

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen Didier,

   Wat leuk dat u akoestische / geluiddempende verf wilt gaan gebruiken. Zelf zijn wij helaas geen rechtstreekse leverancier van verf & coating. Wij hebben uw aanvraag daarom doorgezet naar onze partner in Akoestische verf. U ontvangt binnen enkele dagen bericht.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *